Krokodilinvázió Puerto Ricó fővárosában

Veszélyesen elszaporodtak a krokodilok Puerto Rico sűrűn lakott fővárosa, San Juan környékén, komoly fenyegetést jelentve a helyi lakosokra és háziállataikra - közölték szerdán kutatók.

A San Juan Öböl-torkolat Program keretében született jelentés nem szolgál pontos adatokkal a hüllők teljes populációját tekintve, ám a szakemberek az egyik este mintegy tucat ragadozót fedeztek fel egyetlen helyen és több száz további bejelentés is érkezett krokodilészlelésekről.

A veszélyes hüllők ősei valószínűleg díszállatként érkeztek a szigetre még az 1960-as években, és leszármazottaik mára szinte teljesen belepték az öböl környékét, ahol több mint félmillió ember él.

A környéken legelterjedtebb faj a Közép- és Dél-Amerikában őshonos pápaszemes kajmán (Caiman crocodilus), amely több mint két méteresre is megnőhet. Az állatok elszaporodása ellenére eddig nem érkezett jelentés ember elleni támadásról.

Az őshonos madarakat és halakat azonban válogatás nélkül felfalják - mondta Javier Laureano programigazgató, aki a kormány szakembereivel együttműködve akarja megszervezni a ragadozók végleges kitelepítési tervét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.