Köztéri fitneszgép miatt amputálták egy kisfiú ujjpercét

Egy sepsiszentgyörgyi mozgásparkban megsérült egy hét éves kisfiú, akinek amputálni kellett ujjpercét.

Az esetről a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelője, Mircea Diacon közleményt adott ki, melyben azt írja: a gyermek az Ág utcai játszótér mellett felépített edzőpark egyik gépén játszadozott, amikor a forgó eszköz becsípte ujját, amelyet a kórházba szállítást követően amputálni kellett.

A fogyasztóvédők a helyszínen megvizsgálták a balesetet okozó gépet és megállapították, hogy a felnőttek számára kifejlesztett eszköz nem volt leválasztva a gyerekek játszóterétől és a biztonságos használatról tájékoztató táblák is hiányoztak. Hogy a további baleseteket elkerüljék, a gép forgó részét csavarokkal rögzítették, hogy ne lehessen használni.

Az egyelőre nem tudni, hogy ki tehető felelőssé a mulasztások miatt, de a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal a sepsiszentgyörgyi önkormányzattól már bekérte a mozgáspark eszközeinek beszerzésére és működtetésére vonatkozó dokumentumokat.

A köztéri mozgáspark létesítését a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) finanszírozta. A HKA elnöke, Bereczki Kinga azt nyilatkozta, hogy a park eszközeinek felügyelete és karbantartása az átadást követően az önkormányzat feladata lett volna. Czimbalmos Kozma Csaba városmenedzser a sajtónak kifejtette: az edzőpark fitneszgépeiről eltűnt vagy elkopott az a gömb alakú védőelem, amely megakadályozta volna a balesetet. Hozzátette az is, hogy a városházán két alkalmazott foglalkozik a játszóterek és mozgásparkok ellenőrzésével és karbantartásával, de nem győzik a sok munkát. Az információs táblákat pótolni fogják.

Az esetet jelezték a rendőrségnek is, a hatóságnak kell megállapítania, hogy történt-e bűncselekmény az ügyben. A városháza akár 50.000 lejes (több mint 3,5 millió forint) pénzbírságot is kaphat – írja a maszol.ro.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.