Terrorizálhatta felettesük a női közmunkásokat

Súlyos vádak miatt kell bíróság elé állnia októberben egy Kaposváron közmunkásokat irányító férfinak, aki többek állítása szerint terrorizálta a női dolgozókat és egyiküket tettlegesen is bántalmazta – írja a Somogyi Hírlap internetes portálja.

Volt közmunkások keresték meg a Somogy megyei napilapot azzal, hogy hamarosan bírósági per kezdődik egykori felettesük ellen, aki rendszeresen durva, becsületsértő szavakkal illette a dolgozókat, különösen a nőket.

– Sok 50-60 éves nővel, családanyákkal, nagymamákkal beszél ilyen hangnemben, közülük volt, aki sírva fakadt emiatt, mert ennyire megalázottnak még nem érezte magát. Ez mindennaposnak számít. Legutóbb a Kossuth téren dolgoztak a kapások, ők a belvárosban a bokrok, virágok, jelzőtáblák körüli zöldterületet tartják rendben. Egy kicsit pihentek, beszélgettek, akkor förmedt rájuk, mert az egyikük nem úgy válaszolt, ahogy neki tetszett – mondta az egyik egykori közmunkás, aki hozzátette: a fiatalok nem bírják ezt a hangnemet, inkább felmondanak, de a középkorú nőket lelkileg még ennél is jobban megviseli.

Egy nő azt meséli, amikor leálltak egy alkalommal pár pillanatig beszélgetni az egyik rakodómunkással, aznapra nem kaptak fizetést büntetésből, holott egész nap szakadó esőben dolgoztak, fáradtak és sárosak voltak. Mint mondja, a munkakörülmények amúgy sem ideálisak, a fizetés pedig olyan kevés, hogy a hónap második felében már kenyérre sem jut pénz, így az egy napi bér elvesztése komoly probléma.

Az ilyen esetek miatt az emberek folyamatosan felmondanak, de egy asszony ezt már csak azután tette meg, hogy a felettese állítólag bántalmazta.

– Odavágott a vaspántos ajtóhoz, ököllel jött nekem, levegőt sem kaptam. Erre tanúm van, aki leszedte rólam. Feljelentettem a járási bíróságon, október 5-én lesz a tárgyalás. Nem tudom megmagyarázni, miért támadt rám – mondta a nő, aki hozzátette: neki a közmunkával nincs problémája, csak ezzel az férfival.

A megyei lap megkereste az ügyben az érintettek munkáltatóját, aki nyilatkozni nem akart, csak annyit közölt, néha nem egyszerű rendet tartani a közmunkások között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.