Középiskolások gyűjtöttek a fiatalkorú raboknak

Csaknem 800 ezer forintot gyűjtöttek össze a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákjai a Tököli Büntetés-végrehajtási Intézetben fogva tartott fiatalkorúak szabadidős tevékenységének támogatására.

A pénzadományt kedden a rácsok mögött adták át a tököli katolikus börtönlelkész által létrehozott alapítványnak - tájékoztatta az MTI-t Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának vezetője.

A pannonhalmi gimnáziumban a november 5. és 11. között zajlott idei Szent Márton-hét témája a börtönök világa volt. Az ország több büntetés-végrehajtási intézetének számos fogvatartottja, valamint a személyi állomány egy része is bekapcsolódott a programokba (például Vácról, Tökölről, Győrből és Sopronkőhidáról).

Az előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken kívül egyebek mellett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön vándorkiállításának megnyitója, a váci börtönkórus fellépése, valamint a Tökölön büntetésüket töltő fiatalok bemutatkozása segített megismertetni a diákokat a rácsok mögötti világgal.

A pannonhalmiak ellátogattak a győri börtönbe, majd a tematikus hét lezárásaként a tököli intézetbe, ahol átadták az iskola által összegyűjtött csaknem 800 ezer forintot. A pénzt az intézetben működő alapítvány a büntetésüket töltő fiatalok szabadidős tevékenységének finanszírozására kívánja fordítani.

A keddi börtönlátogatáson a vendéglátók műsorral kedveskedtek a diákoknak, akik megnézték az intézet iskolakörletét, majd egy barátságos focimeccsbe is beszálltak - mondta Szalai Tímea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.