Közel száz ember fagyott halálra a télen

Újabb áldozatot követelt a hideg tél: ezúttal egy 76 éves férfi fagyott meg jászberényi tanyáján, egy fűtetlen szobában - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

A szomszédoknak tűnt fel, hogy karácsony óta nem látták az egyedül élő idős férfit, ők találtak rá a holttestre. A helyszínre kihívott orvos a halál elsődleges okaként kihűlést állapított meg - tájékoztatott a rendőrség. Ezzel hatra nőtt Jász-Nagykun-Szolnok megyében azoknak a száma, akik halálra fagytak a téli hidegben.

A legutóbb december 28-án egy 66 éves férfit találtak holtan egy fűtetlen épületben Szolnokon. Advent utolsó hétvégéjén Karcagon halt meg egy 58 éves férfi a házuk udvarán, ahol rosszul lett. December 20-án egy szolnoki hajléktalan kihűlt holttestére találtak rá járókelők a felső-szandai rét lejárójánál, egy nappal később pedig tiszaszentimrei lakásáról szállítottak be a mentősök egy 84 éves férfit a karcagi kórházba kihűlés jeleivel, az idős ember négy nap múlva meghalt. December 22-én Tiszaroffról egy 71 éves asszony került hasonló okból kórházba, ahol az orvosi kezelés ellenére két nappal később meghalt.

A rendőrség adatai szerint 2010. december 30-ig 99 ember halt meg kihűlés miatt ezen a télen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.