Csaknem másfélmillió eurós likőrös üveg

A világ legdrágább likőrös üvegét mutatták be Londonban; az 1,4 millió eurót (379 millió forintot) érő üveg gyémántokkal, arannyal és gyöngyökkel díszített.

Az üveget a világszerte nagy elismerésnek örvendő chambordi feketemálna-likőr számára készítette Donald Edge ékszerész, aki szerint a palack valóságos "divatikonnak" tekinthető.

A formás üveg alsó részén a Deluxe Chambord szavak olvashatók, feljebb pedig egy korona látható. A kupak szintén koronát formáz. A palackot több mint ezer apró, körte alakúra csiszolt gyémánt, egy négyszögletű smaragd, gyöngyök és 18 karátos arany díszíti talpától a kupakig.

Az inkább múzeumokba, semmint a bárpultokra illő üveg a londoni divathét részeként került bemutatásra, és már meg is vásárolható. A palack várhatóan a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerül mint a legdrágább likőrös üveg.

London, 2009. szeptember 22.
Bemutatják a világ legdrágább likőrös üvegét a londoni divathéten 2009. szeptember 21-én. Az 1,4 millió eurót (379 millió forintot) érő  palackot több mint ezer apró, körte alakúra csiszolt gyémánt, egy négyszögletű smar
London, 2009. szeptember 22. Bemutatják a világ legdrágább likőrös üvegét a londoni divathéten 2009. szeptember 21-én. Az 1,4 millió eurót (379 millió forintot) érő palackot több mint ezer apró, körte alakúra csiszolt gyémánt, egy négyszögletű smaragd, gyöngyök és 18 karátos arany díszíti talpától a kupakig, amely egy koronát formáz. Az üveget a világszerte nagy elismerésnek örvendő chambordi feketemálna-likőr számára készítette Donald Edge brit ékszerész. (MTI/EPA/ANDY RAIN)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.