Közel 50 településen még tart az árvíz utáni takarítás

Az árvíz utáni helyreállítás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda délelőtti összesítése szerint 43 településen már befejeződött, 49 helyen még tart. Három baranyai településen még nem tudtak nekilátni a munkálatoknak, de szerdán ezeken is meg tudják kezdeni a munkát.

Az árvíz által a leginkább érintett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Baranya és Pest megyében, valamint a fővárosban már nincs a forgalom elől elzárt útszakasz.

A vasúti pályák mellett épített védvonalakat is bontják, a munkának már több mint a negyedével végeztek. Dolgoznak az Almásfüzitő és Dunaalmás közötti töltés helyreállításán, és megkezdték a Komárom térségében megsüllyedt vasúti pálya helyreállítását is.

Az árvíz által érintett települések mintegy egyötödén, 58 helyszínen fertőtlenítettek kedden, az összes elöntött terület csaknem kétharmadán már végeztek ezzel a munkával. A főváros tíz érintett kerületéből hétben a visszabontást és a fertőtlenítést is befejezték.

A gátbontási, helyreállítási munkákban több mint ezerötszázan vettek részt. Szúnyogirtást már mintegy tizenhatezer hektáron hajtottak végre. Az árvíz miatt kitelepített 1570 ember közül eddig 976-an térhettek vissza otthonukba.

Budapesten, valamint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében több helyen még várni kell arra, hogy a házak kiszáradjanak, azt követően lehet ott fertőtleníteni és takarítani. A déli megyékben több helyen a magas vízállás és az épületek állapotának felmérése, a sürgős helyreállítási munkák elvégzése késlelteti a visszaköltözést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.