Kovácsi László díjat nyert az On The Spot

Kovácsi László Médiadíjat kaptak az On The Spot filmesei, Cseke Eszter és S. Takács András - tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Az On The Spotnak nem ez az első kitüntetése az idén, néhány hónappal ezelőtt Európa legrangosabb televíziós fesztiválján, Monte-Carlóban elnyerték a dokumentumfilm kategória fődíját, az Arany Nimfát. 

Közleményük szerint a fődíjas gázai filmet 20-án este 8-tól vetíti a Művész Moziban a Fényíró Filmklub, utána Kepes András beszélget az alkotókkal, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással. 

Az M1 szintén ezen a napon 21:20-tól vetíti a sorozat kasmíri epizódját, amely az évtizedeken át tartó, elfelejtett fegyveres konfliktus nyomait mutatja be, a brutális kínzásoktól a több ezer eltűntnek nyilvánított emberig, akiket még gyászolni sem mernek a családtagok. Az epizód egyik főszereplője egy emberi jogi aktivista, aki jelöletlen tömegsírra bukkan, valamint megszólal egy egykori emberrabló is, aki azért rabolt el külföldieket, hogy felhívja a világ figyelmét a kasmíriak helyzetére. 

A Magyar Televízió egykori munkatársáról elnevezett Kovácsi László díjat 13. alkalommal osztották ki, a korábbi díjazottak között van Novodomszky Éva, Gundel Takács Gábor és Hajdú B. István is. 

A díjat özvegy Kovácsi Lászlóné adta át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában, az idei nyerteseket Veiszer Alinda laudálta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.