Kosarasok tragédiája: adománygyűjtés és emléktorna

Adománygyűjtést indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a HAT-AGRO UNI Győr női csapatának szombati buszbalesetében elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző családjának megsegítésére.

Fűzy András klubelnök a Duna TV hétfő esti Sportaréna című adásában közölte, hogy felébresztették a mélyaltatásból Burdi Szabolcsot, az együttes Szombathelyen kezelt gyúróját, akinek vélhetően sikerült átvészelnie a legkritikusabb időszakot. Az egyik legsúlyosabb sérültet, Natasa Kovacevicet - akinek az egyik lábfejét amputálni kellett - a győri kórházban meglátogatták a szerb nagykövetség munkatársai és a balkáni ország sportminisztere is.

A klubelnök kifejtette, ha nem tudnak elindulni a Közép-európai Ligában, akkor a magyar bajnokságban állnak rajthoz.

"A kedd délutáni elnökségi ülésen döntünk arról, hogy milyen szakmai stábbal, milyen játékoskerettel és milyen alternatívával megyünk tovább" - jelentette ki, majd hozzátette: nem halasztják el azt a jövő hétre tervezett felkészülési tornát, amelyre az orosz Szpartak Moszkvát, az Uniqa-Eurosleasing Sopront és a PINKK Pécsi 424 együttesét hívták meg. A házigazdák helyére valamelyik NB I-es csapat ugrik be, s ez lesz az első emléktorna, amellyel az elhunyt klubvezetők emléke előtt adóznak.

A Kapuvárnál bekövetkezett szerencsétlenségben egy személyautó ütközött össze a győrieket szállító busszal, Tapodi Péter a helyszínen belehalt sérüléseibe, Fűzy Ákos pedig a győri kórházban hunyt el.

Az MKOSZ keddi tájékoztatása szerint a 10300002-20316431-49020504 számú, elkülönített alszámlán várják az adományokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.