Kósa Lajos állítja: csak választókerületi ügyekről tárgyalt Balla Irmával

Kósa Lajos debreceni polgármester elismerte: valóban találkozott a meggyilkolása előtt napokban Balla Irmával, de - mint közölte - csak választókerületi ügyekben tárgyalt vele.

Kósa Lajos valóban találkozott a meggyilkolása előtt napokban Balla Irmával, választókerületi ügyekben tárgyalt vele; Debreceni fideszes polgármestere ezt annak kapcsán közölte pénteken az MTI-vel, hogy neve szóba került a Balla-gyilkosság tárgyalásán.

"A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság előtt zajlik az a büntetőjogi per, amelynek feladata megállapítani, hogy ki gyilkolta meg 2007 tavaszán Balla Irmát, debreceni önkormányzati képviselőt. A vádlott testvére a tárgyalás során tett tanúvallomásában azt a kijelentést tette, hogy tudomása szerint Balla Irma a halála előtti napokban tárgyalt Debrecen polgármesterével, Kósa Lajossal, és konfliktusainak megoldásához kért segítséget" - olvasható a polgármester közleményében.

"Ezen nyilatkozatomban is megismétlem: Balla Irma aktív önkormányzati képviselő volt, így vele - csakúgy, mint a Fidesz-MPP összes többi képviselőjével - folyamatosan együttműködöm választókerületeik ügyeiben, így került sor találkozónkra a gyilkosság előtti napokban is. A képviselőnővel való utolsó találkozómon nem merült fel olyan probléma, amely miatt arra lehetett volna gondolni, hogy Balla Irma élete veszélyben van" - írta Kósa Lajos.

A meggyilkolt Balla Irma lánya, S. Vanda beszélt arról szerdai tanúvallomásában, hogy anyja a meggyilkolása előtti napon Kósa Lajostól kért segítséget. Azt mondta, hogy anyját az egyéni választókerületében lévő, általa alapított egyesület vezetői többször megfenyegették. Köztük volt az egyesület elnöke, valamint az a házaspár, amelynek lánya később elfoglalta a meggyilkolt Balla Irma képviselői helyét a városi közgyűlésben. A lány vallomásában elmondta: a tarthatatlan helyzet, a folyamatos fenyegetések miatt anyja Kósa Lajoshoz fordult, s kezdeményezte az egyesület feloszlatását. S. Vanda szerint Kósa Lajos megígérte, hogy "kitalálnak valamit" az ügy rendezésére, de figyelmeztette Balla Irmát: "nem beszélhet erről". Barátnőjének azonban Balla Irma elmondta a történteket - állította a képviselőnő lánya a bíróságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.