Kórusban éneklési világrekordot döntöttek a Beatles-rajongók

Több mint 1600 Beatles-rajongó gyűlt össze pénteken Liverpoolban, hogy a híres gombafejűek első, pontosan fél évszázaddal ezelőtt megjelent Love Me Do című slágerét dalolva döntsék meg a kórusban éneklés világrekordját.

Az 1631 kórustag helyi idő szerint pontban délben találkozott a város egyik mólójánál, hogy közös énekléssel ünnepeljék az 1962. október 5-én megjelent kislemezt, amely - a B oldalon a PS I Love You című szerzeménnyel - annak idején a brit slágerlista 17. helyéig jutott.

A rekordot a Guinness-szerkesztőség jelen lévő képviselője is megerősítette. A kórusban éneklés korábbi világrekordját 897 hang állította fel 2011-ben Chicagóban. Az egybegyűltek akkor a 25. születésnapját ünneplő, Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller's Day Off) című filmben felcsendült Danke Schoent énekelték.

A liverpooli rekordkísérlet a jubileumát ünneplő világhírű brit zenekar tiszteletére rendezett, egy éven át tartó ünnepségsorozat részét képezte. A daloló tömegben helyi iskolások és a különböző kórusok tagjai is részt vettek. A rekordkísérlet hivatásos énekesek vezénylete alatt zajlott - adta hírül a BBC News.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.