Korszerű gyereknevelés a Facebookon

Egy amerikai anya úgy döntött, megleckéztetni az interneten felelőtlenül és szemtelenül fecsegő lányát, méghozzá a gyerek saját terepén, a Facebookon.

Az Ohio állambeli Denise Abbott már többször figyelmeztette 13 éves lányát, Avát, hogy fejezze be kamaszos sérelmeinek világgá kürtölését a Facebookon, de mindhiába. A kislány, korosztálytársai többségéhez hasonlóan, arra használta a közösségi portált, hogy olyan, a családi életüket is érintő dolgokat kürtöljön világgá, melyek nem tartoznak a nagy nyilvánosságra.

Denise végül megunta a fenyegetőzést, inkább meghackelte Ava profilképét, hogy a gyerek megtanulja, offline és online tetteinek is vannak következményei. A lány szájára egy vörös alapon fehér X-et biggyesztett, és a következő szöveget írta alá: „Nem tudom, hogy kell [befogni a számat]. Nem használhatom többet a Facebookot és a telefonomat se. Kérdezd meg, hogy miért, anya azt mondta, mindenkinek válaszolnom kell, aki rákérdez.”

A nem mindennapi nevelési módszer hatásosnak bizonyult. Az esetre ráharapó NBC televíziónak Ava azt nyilatkozta, hogy nagyon szégyellte magát, amiért állandóan magyarázkodnia kellett a kíváncsi ismerősöknek, és rájött, milyen tiszteletlen volt édesanyjával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.