Koronatanúja mentheti meg Damu Rolandot

Akár komoly fordulat is várható az első fokon hat év börtönre ítélt Damu Roland ügyében. A színész történetét egy most felbukkant koronatanú vallomása igazolhatja.

A szexuális erőszakért, testi sértésért és személyes szabadság korlátozásáért első fokon hat év börtönre ítélt színész a héten áll újra a bíróság elé, ahol nem várt segítséget kaphat: jelentkezett ugyanis egy hölgy, akinek vallomása Damu Roland sztoriját erősítheti meg, vagyis hogy nem erőszakolta meg korábbi barátnőjét, Palácsik Tímeát – adta hírül a Blikk.

Az 55 éves Margit néhány napja közjegyző előtt tette meg hitelesített vallomását, amit a bíróságon, saját szavaival is elmond majd, ez pedig Damu szabadságát jelentheti a szerdai ítéletnél, de legalábbis okot adhat egy új eljárásra.

Damu Roland az elsőfokú ítélet kihirdetésekor
Damu Roland ül a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében. Első fokon hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a sorozatszínészt, akit súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek. MTI Fotó: Marjai János

A tanú évek óta jól ismeri K. Pétert, akit az iratok szerint elsőként hívott fel Palácsik Tímea, miután bántalmazta őt volt szerelme, Damu Roland. A fiú, aki ismerte a pár kapcsolatát, éppen Bécsben kávézott egy magas rangú rendőrismerősével, amikor a lány zokogva hívta. Péter a bíróságon is elmondta Tímea kétségbeesett panaszát, miszerint a színész próbálta, vagy meg is erőszakolta őt.

„Karácsony előtt, teljesen véletlenül szóba jött a Damu-féle ügy. Ekkor Péter azt mondta: a Damu nagyon meg lesz szívatva, így tudja Palácsik Tímeától" – emlékezett a lakásában, lánya füle hallatára is elhangzott szavakra vallomásában Margit. Az asszony nem igazán értette a kifejezést, amit lánya udvarlójától hallott, így rákérdezett Péternél: „Hát ez az erőszak nem is igaz? És ekkor Peti tagadólag rázta a fejét, és azt mondta, hogy nem" – állítja az asszony, aki vallomásában leírta azt is, hogy a bűnügy szereplőit nem ismeri: „Egyik felet, sem Damut, sem Palácsik Tímeát nem ismerem, hozzáteszem, hogy nem is szeretném ismerni őket. De hallottam a tévében, hogy hat évet kapott Damu, és az igazságérzetem nem engedi, hogy tovább hallgassak" – indokolta a váratlanul felbukkant tanú, hogy miért csak most, az utolsó pillanatban kívánkozott ki belőle a vallomás.

– Nehezen talált rám az az asszony, aki a védelem koronatanúja – erősítette meg a Blikk értesüléseit Damu védője, Ruttner György. – Az asszony elmondta, hogy nem tudta, mitévő legyen, hol mondhatná el, amit tud. Közjegyzőnél tett vallomása alapján beadványban kértem a másodfokon eljáró fővárosi törvényszéket, hogy hallgassák meg az asszonyt, aki ügyfelemet a szexuális erőszakot illető vádpont alól tisztázhatja – mondta a bulvárlapnak Ruttner György.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.