Kormányhatározat született Makovecz Imre életművének gondozásáról

Makovecz Imre Kossuth-díjas építész életművének gondozásáról döntött a kormány, az erről szóló határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány a hagyaték méltó gondozása érdekében az életmű monografikus feldolgozásának többnyelvű kiadásáról, valamint a Makovecz Imre munkásságát bemutató reprezentatív kiállítás létrehozásáról döntött.

A határozat szerint a belügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere megvizsgálja, hogy nemzetközi viszonylatban milyen szervezeti keretek között népszerűsíthetők a magyar organikus építészet kiemelkedő alkotásai, hogyan örökíthető meg Makovecz Imre munkássága. Ezen kívül áttekintik az alkotó településfejlesztési-épülettervezési modelljét, és annak alapján bővítik a főépítészek továbbképzési programját.

A kormányhatározat kitér Makovecz Imre hátrahagyott terveinek áttekintésére, az általa tervezett és megvalósított kulturális, oktatási, egyházi  épületek értékeinek megóvásának és helyreállításának, valamint az egyes alkotások műemléki védelem alá helyezésének lehetőségére is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.