Kórházról kórházra küldték a vérző gyomrú beteget

Meghalt az a férfi, akit vérző gyomorral kórházról kórházra küldtek a hét elején Budapesten - adta hírül szombat este az RTL Klub Híradója; az Egészségügyi Minisztérium sürgős vizsgálatot kért az Egészségbiztosítási Felügyelettől.

A férfi abban a kórházban is volt, amelyiket sürgősségi központnak jelöltek ki egy hónapja, és elvileg nem küldhetne tovább sürgős beteget, mégis elküldték onnan is - olvasható a televíziós csatorna honlapján. Az RTL Klub szerint az egyik kórházban azt tanácsolták a családnak, hogy ne várjanak a mentőre, vigyék el a beteget saját autójukkal.

A férfit hétfőn a mentők a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, onnan azonban továbbküldték az egyesített Szent László és Szent István kórházba. A RTL Klub szerint ez az egyik olyan kórház, amit az Egészségügyi Minisztérium egy hónapja másik nyolc kórházzal együtt kijelölt a sürgősségi ellátásra, és ezekből a kórházakból elvileg nem küldhetnek tovább sürgős beteget. A férfit azonban a Szent István kórház orvosa innen is tovább küldte. A férfi egyre rosszabbul lett, így - ahogy az orvos tanácsolta - a család saját autóján indult el a beteggel a harmadik kórházba.

A férfi az autóban elvesztette az eszméletét, és végül a mentők visszavitték a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol másnap meghalt. Az RTL Klub a Péterfy Sándor utcai kórház vezetőjét nem érte el. A Szent István kórházban belső vizsgálatot kezdtek, addig nem nyilatkoznak. Az Egészségügyi Minisztérium felkérte az egészségbiztosítási felügyeletet, hogy sürgősen vizsgálja ki, mi történt - tájékoztatott a televízió.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.