Kórházba került a kerítésébe áramot vezető vádlott

Elnapolták a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi büntetőperét szerdán, mert az idős vádlott megbetegedett, és kórházba került.

A 69 éves férfi már kedden zavart volt, amikor a miskolci tárgyalásról az önkormányzat gépkocsivezetője Monokra vitte, ahová tavaly szeptemberben költözött, miután kiengedték az előzetes letartóztatásból, és a Borsod megyei bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kesznyéteni férfi már nem költözött vissza egykori otthonába.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője elmondta: a vádlott betegsége miatt elnapolták a tárgyalást, és ennek megfelelően a csütörtökre tervezett is elmarad.

Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere - aki felajánlotta a lakhatást a településen az idős férfinek - azt mondta: a vádlott már kedden a tárgyalás közben és utána is zavart volt, nem ismerte fel a települést, azt hitte Kesznyétenbe viszik. Az ügyeletes orvos az esti órákban a Borsod megyei kórház neurológiai osztályára utalta.

Polgárdi József főorvos a férfi állapotáról: fogadták a beteget az osztályon, koponya CT-felvételt készítettek, akut eltérés nem volt látható, régebbi betegségek nyomát észlelték. Elvégezték a laborvizsgálatokat is, és azzal az eredménnyel bocsátották el, hogy friss stroke-ra utaló betegsége nincs, akut kórházi kezelést nem igényel, de pszichiátriai vizsgálatot javasolnak.

A kesznyéteni férfi tavaly termését védve áramot vezetett kertjébe, a művelt terület határában. Három helybéli uborkát akart lopni tőle. Tudtak arról, hogy áram védi a termést - erre figyelmeztették is egymást -, mégis átugrottak rajta. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen meghalt.

A vádlottat több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.