Korán jön a nyár, nyitnak a strandok a fővárosban

Öt-hat héttel korábban kezdődik idén a nyár, szombaton akár 30 fok is lehet, ezért jó tudni, hogy néhány fővárosi strand már most várja a fürdővendégeket.

Nyári hőséget hoz a szombat, száraz, meleg napok következnek, az UV-B sugárzás is erős lesz. Aki teheti, akár már a hosszú hétvégén is strandolhat, de az élővizek még hidegek a fürdőzéshez. A jegyárak emelkedtek, de az előrejelzések szerint az időjárás kegyes lesz az üzemeltetőkhöz – írja a Metropol mai számában.

Dagály

Strand egész nyáron

Az Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő „néplavórban” már április 28-án, szombaton is megmártózhatunk, bár a hullámmedence csak június 16-tól üzemel.

Jegyárak: hétvégi felnőtt 2600 Ft, gyerek/diák/nyugdíjas 1900 Ft

Paskál

A zuglói strandot május 26-ától lehet látogatni. Idén megnyitnak egy nyolcfős finn szaunát is, a gyerekeknek pedig úszó- és búvártábort szerveznek. A Paskál az egyik legolcsóbb fővárosi strand.

Jegyárak: hétvégi felnőtt 2000 Ft, gyerek/diák/nyugdíjas 1400 Ft.

Palatinus

Nyolc nagymedencéjével a margitszigeti Palatinus április 28-án nyit. Erre a szezonra felújították a vizesblokkokat, megkezdődött a kabinos öltözők javítása, és az üzemeltető ígéretéhez híven több vízi játék várja a gyerekeket.

Jegyárak: Hétvégi felnőtt 2800 Ft, gyerek/diák nyugdíjas 1700 Ft

Római

A Római-parton található hárommedencés strand nyitására még várni kell május 26-áig.

Jegyárak: Hétvégi felnőtt 2200, gyerek/diák/nyugdíjas 1500 Ft

Csillaghegyi

A város legrégebben üzemelő strandja csak június 2-ától várja a fürdővendégeket. A hegyoldalban lépcsőzetesen kialakított Csillaghegyi is az olcsóbb budapesti strandok közé tartozik.

Jegyárak: Hétvégi felnőtt 1900 Ft, gyerek/diák/nyugdíjas 1400 Ft

Csepeli

A nagy és rendezett zöldterülettel rendelkező, családias hangulatú, Duna-parton fekvő csepeli strand szintén csak nyár elején nyit.

Jegyárak: Hétvégi felnőtt 2200, gyerek/diák/nyugdíjas 1500 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.