Korábban is ölhetett a domonyvölgyi gyilkos

Elképzelhető, hogy a domonyvölgyi gyilkos ugyanaz a személy, aki néhány hete Budapesten minden előzmény nélkül halálra szúrt egy férfit. A Blikk megdöbbentő hasonlóságot fedezett fel két, a rendőrség által kiadott körözési kép között.

A Blikk hasonlóságot fedezett fel két, a rendőrség által kiadott körözési kép között: a domonyvölgyi gyilkost és a pesterzsébeti késelőt ábrázoló grafikák sok mindenben megegyeznek egymással. Apró, gyorsan módosítható részletekben különböznek egymástól az arcok, mint például a könnyen leborotválható szakáll, a levehető szemüveg vagy az átfésült hajviselet.

Néhány héttel ezelőtt rátámadtak egy járókelőre Pesterzsébeten: nyakon szúrták a férfit, aki a kórházba szállítás közben elvérzett. A Blikk úgy véli, nem kizárt, hogy a pesterzsébeti szurkáló egy és ugyanazon személy, mint a gödöllői egyetemen dolgozó nő gyilkosa.

Az sem kizárt, hogy a férfi több emberre is rárontott korábban. A gödöllői támadáshoz kísértetiesen hasonlító esetek történtek ugyanis a napokban: egy nőtől a 3-as úton rabolta el autóját egy vékony fiatalember múlt hét csütörtökön, Hatvanban.

Egy szintén vékony, ovális arcú fiatalember – a későbbi domonyvölgyi gyilkos – hétfő délután pedig egy, a gödöllői egyetemről kihajtó nő Opeljébe pattant be – ugyanúgy, mint ahogy azt a tettes a hatvani támadásnál tette. Ám hiába fenyegette őt, az asszony határozott fellépése miatt végül kimenekült az autóból. A nő jelentette a támadást a rendőrségen, de addigra már megtörtént a baj: a férfi ugyanis újabb könnyűnek vélt prédára csapott le.

Körülbelül fél órával később szállt be az egyetemről kihajtó későbbi áldozat sárga Opel Corsájába. Feltehetően késsel megfenyegette és kényszerítette, hogy a nyolc kilométerrel arrébb lévő Domonyvölgy irányába hajtson. Ott egy szántóföldön megszúrta a sokkos állapotba került fiatal nőt, majd elrabolta az autóját. A fenti támadások közt az egyezés az, hogy valamennyi eset a 3-as főúton történt, és mindannyiszor Opelt vezető nőket ért támadás.

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a gyilkost. Kérik, hogy aki a grafikán látható személyt felismeri, tud annak tartózkodási helyéről, illetve a bűncselekménnyel összefüggésben érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-1-443-51-19-es vagy a 06-1-237-43-39-es telefonszámokon, illetve a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható rendőrségi hívószámokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.