Korábban gázpisztollyal lövöldözött a letartóztatott egyetemista

Saját lépcsőházában lőtt gázfegyverrel S. Ábel két héttel azelőtt, hogy a rendőrség őrizetbe vette volna tömegmészárlás előkészülete miatt.

A Blikk szerint a fiatalember éjszaka sütötte el a gázpisztolyt zárt helyen. Az incidens után bocsánatot kért a lakóktól. A lap szerint Ábel azzal magyarázta tettét, hogy cukorbetegsége miatt rosszul lett, és így akarta felhívni magára a figyelmet.

A Blikk úgy tudja, hogy S. Ábelt borderline-szindrómával kezelték. Az ilyen problémával küzdő betegek veszélykereső módon viselkednek. Információik szerint ez a betegség akkor derült ki, amikor négy-öt évvel ezelőtt a fiú kezet emelt édesanyjára és nagymamájára. Pszichiáterhez vitték, de a kezelésre járást 18 éves korában abbahagyta.

S. Ábelt pénteken gyanúsították meg azzal, hogy tömegmészárlásra készült. 22 emberrel akart végezni, mert elmondása szerint ennyi rossz éve volt eddig. Vallomásának ezen részét később azonban visszavonta, de a lap szerint a lépcsőházi lövöldözést nem tagadja.

Ő egy rendkívül okos, intelligens fiú, akit betegsége meggyötört. Biztos vagyok benne, hogy nem tett volna ilyet. Hiszek az igazságszolgáltatásban és abban, hogy a szakértők majd különbséget tesznek a fantáziavilág és a valóság között - nyilatkozta a Blikknek a fiú anyja, aki nem tudott arról, hogy Ábelnek fegyvere lett volna.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.