Korábban megtámadták a családot, majd a lányuk tűnt el

Vasárnap este eltűnt egy 15 éves lány egy szatmár megyei faluból. Az apja másnap a rendőrökhöz fordult, mert szerinte a lányt elhurcolták. A család érintett abban a támadássorozatban, amit romák ellen követtek el 2008-2009-ben. Rájuk gyújtották a házat, a család egyik tagját meg is lőtték.

Az akkori traumát számos rossz fordulat követte az életükben, elköltöztek a településről, végül visszatértek, mert az új helyen nem fogadták be őket. Így abban a faluban laknak most, ahol a támadás érte őket. Itt tűnt el a lány. A gyerek eltűnésében az apa szerint sincs rasszista szál. Viszont úgy érzi, a rendőrség szinte semmit sem tett annak érdekében, hogy megtalálja a lányt - írta a 444.hu.

A szülők vasárnap este vették észre, hogy a lányuk nincs otthon. Az apa másnap reggel bejelentést tett a nyírbátori rendőrkapitányságon. A családfő szerint egyértelműen bűncselekmény történt, de szerinte a hatóságok nem vették komolyan az ügyet.

A lány végül szerda este került elő. Nagyon keveset beszélt, olyan állapotban volt, amilyenben még nem látták a szülei, azt gyanítják, hogy bedrogozták. A zsebében ötven centet találtak és egy papírt, amin németországi telefonszámok voltak.

A lánytól kapott kevés és töredékes információból a szülők azt gondolják, hogy a gyereket előbb Budapestre vitték, ahol találkozott egy Arnold nevű férfival, majd Németországba került. Innen hozták vissza kocsival, és feltették Budapesten egy vonatra, amivel hazajutott. Az apa szerint azért engedték el a lányt, mert megtudták, hogy az eltűnése miatt országos körözést adtak ki.

A szülők szerint a lányukkal jó a viszonyuk, ezért nem lehet arról szó, hogy elszökött volna a házból vasárnap, nem is a saját ruhájában jött haza. A gyerek korábban még Pesten sem járt.

Amint a lány megkerült, értesítették a rendőrséget. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették a 444.hu érdeklődésére, hogy 11-én bejelentést kaptak a lány eltűnéséről, ami után körözést adtak ki, és adatgyűjtésbe kezdtek. Miután a lány hazatért, azonnal kihallgatták, de "a meghallgatás során bűncselekményre, vagy egyéb intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel".

(444.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.