Kora nyári meleg kedden

Kedden kora nyári időjárásra számíthatunk 25 fokos hőmérsékleti maximumokkal. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, délután az ország nyugati régióiban megvastagszik a felhőzet és csapadék is várható.

Fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól a Dunántúlon egyre többfelé várható zápor, helyenként zivatar is előfordulhat. Napközben sokfelé megélénkül a délnyugati szél. Estefelé a szél egyre többfelé északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Késő estére 9, 16 fok közé hűl le a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható előrejelzésben.

Kedden kezdetben gyenge melegfronti hatás érvényesül majd, ami az arra érzékenyeknél fejfájást, migrénes panaszokat, a vérnyomás csökkenését okozhatja. A reflexek és reakcióidő csökkenhet, tompábbnak, fáradtabbnak, türelmetlenebbnek érezhetjük magunkat. Késő délután egy hidegfront éri el hazánkat, ami az arra érzékenyeknél fejfájást, görcsös panaszokat, mellkasi fájdalmat, reumatikus, ízületi és kopásos eredetű fájdalmak felerősödését okozza –írja az Időkép.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.