Könyörögtek az utasok a részeg buszsofőrnek, hogy álljon meg

Hét jelzőtáblát zúzott szét az a buszsofőr, aki ittasan indult el járművével hétfőn este Sopronból. A férfinek az utasok könyörögtek, hogy engedje őket leszállni.

A soproni buszpályaudvarról indult el a Kisalföld Volán helyi járatával a sofőr hétfőn este. Amíg a harkai úti buszfordulóig ért, hat jelzőtáblának ütközött neki, és az utasok elmondása szerint folyamatosan súrolta az út menti fák koronáját. Az utasok, akik a rendőrséget is értesítették, többször kérték a vezetőt, hogy álljon meg, aminek a férfi végül eleget tett a Kőszegi és a Harkai út kereszteződésében, ahol kiengedte mind a 15 utast - értesült a HavariaPress.

Ezután a sofőr nagy sebességgel továbbhajtott Harka felé, ahol a buszfordulónál egy újabb táblának hajtott, leszakítva az arra rögzített szemetest. A rendőrök itt ellenőrizték a 45 éves sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A járműben mintegy félmillió forint kár keletkezett. A férfit előállították és kezdeményezték jogosítványa bevonását. Az ügyben ittas járművezetés miatt indult eljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.