Konyhakéssel támadt ismerőseire a bedrogozott férfi

Jogerősen hat év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy békéscsabai férfit, aki 2013 telén egy szóváltás után konyhakéssel megszúrta két ismerősét, egyiküket életveszélyesen megsebesítve.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg 37 éves férfit.

A korábban többször büntetett vádlott 2013. december 19-én napközben szeszes italt és kábítószert fogyasztott, majd másnap délelőtt elment egy békéscsabai sörözőbe, ahol tovább italozott. Ide tért be a két későbbi sértett, akik korábban többször is meghívták a vádlottat, ezért szóvá tették, hogy a férfi visszahívhatná őket.

A vádlott ezen feldühödött, ezért hazament a sörözőből, magához vett egy csőfogót és egy konyhakést, amelyeket a ruhájában elrejtett. Visszatérve megvárta, amíg a söröző pultosa és annak kolléganője kiment a kerthelyiségbe rágyújtani, majd odament a sértettekhez és „Még ti akartok lehúzni!" felkiáltással az egyiküket előbb a csőfogóval kétszer megütötte, majd a konyhakéssel hasba szúrta. A másik sértett próbált kitérni a támadás elől, de a vádlottnak őt is sikerült megütnie a szerszámmal, és a késsel is megsebesítette a karját. Az egyik férfi életveszélyes, a másik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott elmenekült a helyszínről, egy héttel később fogták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.