Komptragédia Szumátra szigeténél

Közel 300 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy indonéz komp Szumátra szigetének partjai előtt, az utasok többségét sikerült kimenteni, de a rendőrség szerint több tucat halottja, illetve eltűntje van a balesetnek.

Órákkal a baleset után is ellentmondásos hírek érkeznek az áldozatok számáról. Yasin Kosasih, a szumátrai Riau tartomány rendőrfőnöke az mondta, hogy 180 embert mentettek ki élve a tengerből, legalább 14-en meghaltak, és 59-re tehető az eltűntek száma. A helyi hatóságok egyik tisztségviselője azonban legalább 21 halottról és legkevesebb 200 túlélőről tájékoztatott, míg korábbi hírek csupán négy vízbefúltról és jóval több, 292 túlélőről szóltak.

Nagyon eltérnek a hírek arról is, hogy hányan tartózkodtak az elsüllyedt hajó fedélzetén. A rendőrség és a haditengerészet adatai szerint 228 embert szállított a komp, beleértve a 14 fős legénységet. Más hírek 253 utasról, illetve matrózról tesznek említést.

A Dumai Express 10 nevű hajó Szingapúr közelében lévő Karimun szigeténél süllyedt el helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül. A balesetet nagy valószínűséggel a viharos időjárás okozta. Az indonéz haditengerészet parancsnoka szerint hatalmas hullámok csapódtak a hajó orrészének, víz kezdett beszivárogni a hajótestbe, és a jármű 30 perc alatt elsüllyedt. A túlélőket a közelben közlekedő hajók emelték a fedélzetükre, és a közeli szigetre szállították. A mentést nehezítik a térségben tomboló 4-6 méteres hullámok.

Félórával a Dumai Express 10 elsüllyedése előtt egy másik komp, a Dumai Express 15 futott zátonyra a térségben. A hajó fedélzetén 278 ember tartózkodott, és mindnyájan túlélték a balesetet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.