Kompromittáló képpel zsaroltak egy kiskorú budapesti fiút

Több mint százezer forintot zsarolt ki egy kiskorútól három fiatalkorú társa a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a rendőrség honlapján.

A 14 éves, a 15 éves és a 16 éves fiú hónapokon keresztül azzal zsarolta társát, hogy elküldenek a családjának egy róla készült kompromittáló fényképfelvételt. Amikor a sértett a követelésnek nem tett eleget, megfenyegették őt, ennek hatására a kiskorú több alkalommal adott át pénzt a zsarolóknak.

A két idősebb fiatal később létrehozott egy hamis profilt az egyik közösségi oldalon, hogy további pénzért cserébe felajánlják a sértettnek, megvédik a zsarolókkal szemben. A fiú gyanútlanul igent mondott az ajánlatra, majd több alkalommal adott át pénzt az egyik zsaroló testvérének.

A kiskorú bejelentést tett a rendőrségen, és 2015. december 21-ére megbeszélt a zsarolókkal egy találkozót, ahová a nyomozók is elkísérték, és a helyszínen elfogták a pénz átvétele céljából megjelent 14 éves fiút és 15 éves testvérét. A fővárosi nyomozók a BRFK bűnügyi bevetési osztálya segítségével nem sokkal később a lakcímén elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható harmadik fiút is.

A BRFK zsarolás miatt indított eljárást a három fiú ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.