Komplett kannabiszültetvény lapult egy verőcei ház pincéjében

Egy 32 éves fővárosi férfit és egy 28 éves dunakeszi nőt vettek őrizetbe a váci nyomozók. A gyanú szerint kannabisz növényeket termesztettek és gondoztak egy verőcei ház pincéjében.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt N. Zoltán 32 éves budapesti és N. Réka 28 éves dunakeszi lakos ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaitól április 1-jén délután érkezett bejelentés a Váci Rendőrkapitányságra, miszerint rendőri intézkedés során egy verőcei ingatlanban kábítószergyanús növényeket találtak.

A váci rendőrök - a helyszíni szemle során - a lakóház pincéjében összesen 71 tő kábítószergyanús növényt és azok termesztéséhez szükséges eszközöket, berendezési tárgyakat foglaltak le. A helyszínen megjelent igazságügyi szakértő elsődleges véleménye alapján a lefoglalt növények kábítószernek minősülnek - írja a Dunakeszi Local.

A rendőrök elfogták a házban tartózkodó N. Zoltánt, aki a megalapozott gyanú szerint gondozta, rendszeresen leszüretelte és fogyasztásra alkalmas állapotra előkészítette a kannabisz növényeket. A 28 éves nőt a váci nyomozók az otthonában fogták el, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint bűnsegédként segítséget nyújtott a fővárosi férfinek úgy, hogy a gyanúsítottat rendszeresen élelemmel, valamint a termesztéshez szükséges eszközökkel látta el. A mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.