Komoly mínuszokkal indul az új év

Az új év első napjaiban éjszakánként néhol akár mínusz 15 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, de még nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet, emellett havazásra is számítani kell a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Január elsején, pénteken hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, napközben a keleti megyéket leszámítva már több helyen várható hószállingózás, átmeneti gyenge havazás. Vékony hóréteg elsősorban a Balatontól északra, északkeletre alakulhat ki. Délelőtt a Tiszántúlon és Borsod nagyobb részén még több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. Az ország keleti felében lehet hidegebb, egyes fagyzugos helyeken mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben mínusz 3 és plusz 1 fok közötti értékekre lehet számítani az újév első napján.

Szombaton délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 3 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 3 fok között lesz a hőmérséklet.

Vasárnap északkeleten lehet szűrt napsütés, itt nem valószínű csapadék. Másutt több helyen lehet hószállingózás, havazás. Néhol a szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, de északkeleten mínusz 10 fok is lehet. A nappali hőmérséklet mínusz 4 és 0 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.