Komárom megint lezárva: most is veszélyes anyag szivárog

Ismét leállították a vasúti forgalmat a komáromi pályaudvaron péntek délután, mivel veszélyes anyag szivárgott egy tartálykocsiból - tájékoztatta Ádám Péter megyei katasztrófavédelmi ügyeletes.

Kaotikus állapotok, hatalmas tömeg, kiabálás  - ilyen állapotok uralkodnak a komáromi vasútállomáson. Munkatársunk beszámolója szerint mindenkit, minden vonatról leszállítottak, az utasok autóbusz szállította Almásfüzitó és Komárom között.

Az ok ugyanaz, mint tegnap: veszélyes anyag szivárgott egy tartálykocsiból. Csütörtök délután már le kellett állítani a vonatközlekedést Komárom és Almásfüzitő között, mert gyúlékony, mérgező vegyi alapanyag, sztirol (UN-2055) szivárgott két tartálykocsiból. A vonatforgalom csak éjszaka állt helyre.

Péntek délután ugyanannak a szerelvénynek egy másik kocsijánál is észlelték a szivárgást, ismét sztirol jutott a szabadba.

A katasztrófavédelem, a komáromi tűzoltók és a MÁV szakemberei dolgoznak a szivárgás megszüntetésén. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem szükséges - tudatta a megyei katasztrófavédelem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.