55 millió forintnyi kokaint nyelt le a csempész

Gyomrában próbált kokaint tartalmazó kapszulákat Magyarországra csempészni egy venezuelai nő, aki Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lépett az ország területére. A nő harminc darab kábítószeres kapszulát nyelt le.
Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője szerint a kapszulákból összesen 328,86 gramm kokain került elő, ez a mennyiség majdnem 470 halálos adagnak felel meg. A lefoglalt kábítószer becsült értéke megközelíti az 55 millió forintot.

A nő Zürichen keresztül Brazíliából érkezett Budapestre és a vámmentes folyosón akarta elhagyni a légikikötőt. A pénzügyőrök azonban megállították és tételes vámvizsgálatot tartottak, ám az asszony poggyászának és ruházatának átvizsgálása során sem találtak semmit.

Az utas a kontroll során végig nagyon segítőkész és közreműködő volt, de feltűnt, hogy meglehetősen feszülten viselkedik. Emiatt a pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy CT-vizsgálatnak vetik alá. A kórházi vizsgálat ki is mutatta a lenyelt kapszulákat a nő testében.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták. A nővel szemben kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indult eljárás - tájékoztatott a szóvivő. Közlése szerint az idén eddig összesen 46 esetben, megközelítőleg 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a pénzügyőrök a Liszt Ferenc repülőtéren.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.