Kodály Zoltánra emlékezik a Google

A Google logója a világhírű zeneszerző és zenetudós zenei jelbeszédének néhány ismert jelét örökíti meg Kodály születésének 130. évfordulójára emlékezve.

Kodály Zoltán 1882. december 16-án született Kecskeméten, és 1925-től kezdődően kezdett el zenepedagógiával foglalkozni. Az általa kifejlesztett Kodály-módszer mára világszerte ismert és követett példa a zenepedagógiában, mindössze a nevelési elveit foglalta össze, de nem épített fel szisztematikus tantervet köré.

Kodály személyisége nélkül aligha diadalmaskodott volna zenetanítási módszere
Kodály személyisége nélkül aligha diadalmaskodott volna zenetanítási módszere

Gyertyák, zászlók, eltűnő vagy átalakuló betűk, rejtvények kerülnek a Google logójába ünnepek, évfordulók, jelentős rendezvények alkalmából. A Google doodle (szó szerinti fordításban Google-firka) néven ismertté vált logók figyelése és gyűjtése sokak kedvelt elfoglaltságává vált az interneten. Az első ilyen "firkát" az 1998-as Burning Man fesztivál alkalmából készíttették, a rendezvény emblémáját szerkesztve a logóba.

A napi Google-logó mindig meglepetés, a cég előre sosem jeleni be, hogy ki, vagy mi előtt fog tisztelegni aznap, viszont ötleteket szívesen fogadnak emailben a felhasználóktól a proposals@google.com címen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.