Kocsis Tibor nyerte az X-Faktort

Vasárnap este véget ért az RTL Klub augusztus óta futó tehetségkutató műsora, a közönség emelt díjas SMS-t küldő része úgy döntött, hogy 2011-ben Kocsis Tibor volt az X-Faktor legjobb énekese.

A közönségszavazatok alapján Kocsis Tibor nyerte vasárnap este az X-Faktor, így ő kapta a pénzt, a kocsit és az utazást. Muri Enikőnek sincs oka szomorkodni, hisz azon túl, hogy ő lett "az év női hangja", már a verseny alatt főszerepet kapott egy színdarabban. Az énekesnő a Madách Színházban játssza majd az Én, József Attila című darab női főszerepét, a költő szerelmét, Virág Mártát.

Kocsis Tibor az X-Faktor 2011 győztese
Kocsis Tibor az X-Faktor 2011 győztese

A finálé a két versenyző közös produkciójával indult, a tavalyi döntős, Takács Nikolas A zene kísér majd az úton című slágerét adták elő, majd elkezdődött a párbaj, amelynek első körében kedvenc dalaikat énekelték el. Muri Enikő Beyoncé If I Were a Boy című számával indított, amire Kocsis Tibor a Feeling Good című dallal vágott vissza.

Malek Miklós még az adás első harmadában teljesítette szombati vállalását: lenyomta azt a száz fekvőtámaszt, amelyet a közönségnek ígért, ha bejuttatják védencét a döntőbe. A második kör karácsonyi hangulatban telt, először a 12 döntős lépett színpadra A szeretet mindenkié című dallal, amit Puskás Peti írt a versenyzőknek.

Aztán újra az est főszereplői következtek, Enikő egy Faith Hill számot adott elő (Where are you Christmas), Tibor pedig egy klasszikus karácsonyi énekkel érkezett: előbb angolul kezdte énekelni a Silent Night című dalt, majd átváltott magyarra, és Csendes éjként folytatta. Kocsis Tibor előadása után Keresztes Ildikó alig tudott megszólalni, és még Geszti Péter is azzal „fenyegetőzött”, hogy erre az előadásra emlékezni fog.

A mentorok ez alkalommal, ha találtak is, nem említetették a versenyzők hibáit, Nagy Feró is csak azt vetette Kocsis Tibor szemére, hogy veszélyt jelent Enikőre nézve. Az utolsó fordulóban a két versenyzőnek ugyanazt a dalt kellett elénekelnie, Josh Groban You Raise Me Up című dala a műsor kedvéért magyar szöveget kapott, Mit ér egy hang címmel.

A finalisták utolsó dala után Vastag Csaba lépett színpadra, testvérével, Tomival közösen adták elő az Őrizd az álmod című vadonatúj slágerüket.

Az eredményhirdetés után, a műsor záróakkordjaként a győztes, Kocsis Tibor örömkönnyek közt ugyan, de meglepő lélekjelenléttel még egyszer előadta versenydalát. A verseny után pedig így nyilatkozott: "olyan boldog vagyok, mint még soha. Tudom, hogy ezután meg fog változni az életem. El sem hiszem."

A showban a klipverseny győztesét is kihirdették: a több száz videó közül Geszti Péter és Nagy Feró végül Nagy Viktor klipjét választotta győztesnek, ami a Standby Gravity együttes Kár minden szó című zenéjéhez készült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.