2,4 millió euró kártérítés a kutyák által szétmarcangolt kisfiú családjának

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Romániában azt a telektulajdonost, akinek a területén kóbor kutyák öltek meg két évvel ezelőtt egy négyéves kisfiút.

A 4 éves Ionut Anghel Bukarest egyik parkjában játszott, amikor nagymamája felügyelete alól kikerülve, egy közeli elhagyott telekre tévedt testvérével. Kóbor kutyák támadták meg őket, bátyjának sikerült elmenekülnie, de a 4 éves kisfiút halálra marcangolták a gazdátlan ebek.

A bukaresti II. kerületi bíróság pénteken közölt elsőfokú ítélete szerint a telek tulajdonosát három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a gyermek családjának pedig összesen 2,4 millió euró kártérítést kell fizetnie. A csaknem két évvel ezelőtt történt ügy következtében több tízezer kóbor kutyát gyűjtöttek be Bukarest utcáiról és elaltatták őket.

A telektulajdonost gondatlanságból elkövetett emberölés vádja miatt ítélték el. A nem jogerős ítélet szerint a férfi, aki egy lakónegyedet akart építeni a telken, 600-600 ezer euró kártérítést kell fizessen a két szülőnek, 1,2 millió eurót pedig a megölt kisfiú bátyjának. A bíróság a bukaresti II. kerületi önkormányzat zöldövezeti igazgatóságot is megbírságolta.

Az orvosok szerint a négyéves gyerek holttestén több száz kutyaharapást azonosítottak, testén csak a talpa maradt sértetlen.
A bukaresti főpolgármesteri hivatal állatvédelmi felügyeletének projektvezetője az év elején bejelentette, hogy több mint 26 ezer kóbor kutyát altattak el 2013 októbere óta Bukarestben, 23 ezret örökbe fogadtak, a menhelyeken akkor 1800 befogott gazdátlan eb várta megmentőjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.