Klivinyi megint eltűnt

A Fővárosi Bíróság elrendelte Klivinyi Zoltán és egyik vádlott-társa országos körözését, miután a Vertical Invest perének a szerdai tárgyalásán nem jelentek meg.

S. Szabina és nyolc társa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, az első és a harmadrendű vádlott azonban szerdán már nem jelent meg a tárgyaláson, és úgy tűnik, senki nem tudja, hol lehetnek. A 2007 decemberében kezdődött perben csütörtökre perbeszédeket terveztek.

Klivinyi Zoltán, a Vertical Invest ügyvezetője ellen egyszer már - közvetlenül az ügy kirobbanása után - adtak ki elfogatóparancsot. 2003. szeptember 5-én a schwechati repülőtéren fogták el, de csak két hónappal, november 11-én hozták Ausztriából Magyarországra.

A 2003-ban alakult Vertical Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezetnek a vád szerint 2003-ban mintegy 1500 tagja volt, akik hozzávetőleg másfélmilliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám többségük soha nem kapta vissza a pénzét.

Az ügyben 2005 őszén fejezte be a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ügyészség Klivinyi Zoltánt és nyolc társát több száz milliós hűtlen kezeléssel és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádoltak meg. Tavaly az eljáró ügyész bejelentette, hogy a vádat csalásra módosítja.

A jelenleg Klivinyivel együtt szökésben lévő elsőrendű vádlott, a szövetkezet egykori „vezetője" csupán középfokú óvónői szakképesítéssel rendelkezik, korábban a Klivinyi Zoltán érdekeltségébe tartozó Penthouse magazin támogatásával megrendezett szépségverseny helyezettje volt.

Egy korábbi vallomása szerint Klivinyi kínálta fel neki a szövetkezet vezetői posztját havi 300 ezer forintért. A cég napi munkájában azonban nem vett részt, ügyfelekkel nem tárgyalt, pénzt nem kezelt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.