Klein Dávid holnap indul az újabb akklimatizációs körre

Szombaton indul az újabb akklimatizációs körre a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid. A jelenleg az alaptáborban pihenő hegymászó erről pénteken, a SPAR Everest Expedíció honlapján megjelent interjújában számolt be.

Klein Dávid elmondta: az előző akklimatizációs kör, amelynek során kedden feljutott a 7800 méter magasan fekvő kettes táborba, nagyon fárasztó volt, sokat kivett belőle, de a visszatérés utáni első éjszakán végre sikerült egy jót aludnia.

Mint mondta: "fantasztikus érzés volt" feljutni a kettes táborba, "gyönyörű volt az idő", sikerült jó ritmusban haladni, és az élményt az is fokozta, hogy mivel még nem köszöntött be a főszezon, gyakorlatilag egyedül voltak a hegyen.

Nem hagyott magának egy harmadik napot is a pihenésre, mert a meteorológiai jelentések erősebb szelet jósolnak 7-re, de legkésőbb 8-ra, ezért úgy tervezi, hogy szombaton elindul, 6-án, kedden már a kettes táborban ébred, majd felmegy a 8000 méternél fekvő hármas táborba, szerdán pedig már lefelé indul - ismertette a következő napok programját.

A hegymászó elmondta, hogy a pihenés alatt a sok elengedhetetlen tennivaló mellett Hermann Hesse Sziddhárta című regényének hangoskönyvét hallgatta.

"Ilyen jó ritmusban még egyetlen expedíción sem haladtam" - nyilatkozta az eddigi útról.
Bizakodóan tette hozzá, hogy reméli, nem kerül sor két csúcstámadási kísérletre. "De valójában csakis attól függ, hogy van-e elég időm és energiám rá."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.