Félpályán megindult a forgalom a Szeged-Makó közötti főúton

Megindult a forgalom, amit azért zártak le, mert egy román kamion letarolt egy spanyol rendszámú személyautót: a kocsiban öt román állampolgár ült, mind életüket vesztették

Öten haltak meg egy frontális ütközésben hétfő hajnalban a 43-as főúton Makó és Szeged között, Klárafalva térségében.

Deszk után, Klárafalva irányában eddig ismeretlen okból áttért egy spanyol rendszámú személygépkocsi a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan összeütközött egy román rendszámú kamionnal. A balesetben a személygépkocsiban utazó román házaspár, a tizenkét éves fiuk, valamint még két, szintén román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette. A kamion vezetője könnyebben megsérült.

Az eddigi vizsgálat szerint a balesetet megelőzően a személyautó előzött, vagy került az valamit az úton, ezután történt az ütközés - mondta a baleset körülményeiről Tuczakov Szilvána, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: végleges választ csak a teljes körű szakértői vizsgálatokat követőn lehet majd adni a tragédiára.

Az érintett útszakaszon reggel kilenc óráig teljes útzár volt, a forgalmat Makó és Hódmezővásárhely irányába terelték el, 11 óra után félpályán megindult a forgalom az érintett útszakaszon.

Személygépkocsival ütközött össze egy kamion a 43-as főúton hajnalban, a balesetnek öt halottja van
Klárafalva, 2009. augusztus 10. Személygépkocsival ütközött össze egy kamion a 43-as főúton hajnalban, a balesetnek öt halottja van. A román kamion frontálisan ütközött a spanyol rendszámú személygépkocsival, az autó utasai életüket vesztették. A baleset Klárafalvánál történt, Szegedtől 26 kilométerre. A baleset miatt teljes útlezárás van érvényben a 43-as úton. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.