Klapka kutyái támadtak meg egy kislányt a hétvégén

Klapka Györgyé az a MÉH-telep, ahol a hét végén két kutya megtámadott egy kilencéves kislányt.

Ahogy arról már beszámoltunk, a kislányt súlyos sérülésekkel szállították a Heim Pál kórházba. A lány lélegeztetőgépen van, és továbbra is intenzív kezelést igényel.

A tragédia akkor történt, amikor a gyerek 36 éves nagybátyjával – a kutyák gondozójával, a telep őrzőjével – szombaton a helyszínre ment, hogy az állatokat megetesse, ám amikor a lány kinyitotta a kennel ajtaját, az ebek rátámadtak. 

– Most tudtam meg, hogy a kislány rendszeresen járt a telepre a nagybátyjával, játszott a kutyákkal, és eddig nem volt baj. Ám most egy szőrös csizma volt rajta, arra ugrottak rá a kutyák, a kislány sikított, elesett, és akkor támadtak rá. Nagyon sajnálom a történteket – mondta Klapka a Borsnak

A kislány és a nagybátyja életét a szomszédos színesfémtelep őrkutyájának, a négyéves rotweilernek, Alexnek köszönheti. – Hallottuk a kutyákat a szomszédban, kinyitottuk a kaput, Alex meg egyenesen átrohant Klapka telepére, és nekirontott a két kutyának. Ő szedte le a megvadult ebeket a kislányról. Gyulának így sikerült kihúznia a kapun kívülre az unokahúgát, és rázárta a kaput az egymást marcangoló kutyákra. Aztán jöttek mentősök, rendőrök, végül gázsprayvel fújták le a megvadult állatokat – mondta a szomszédos telep tulajdonosa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.