Klapka György milliókat bukott, ezért perel

Kénytelen perre menni Klapka György, hogy megtudja, az olaszok vagy egy magyar közvetítő cég miatt bukott milliókat a dióján, amelyből 20 tonnát penészesnek hazudtak – írja a Blikk.

Klapka megtörettette és bevizsgáltatta azt a diót, amelyet az olaszországi felvásárló penészesedésre hivatkozva nem akart teljes áron átvenni. Mint kiderült, a bio termésnek nem volt semmi baja, az üzletember azonban sok millió forintot bukott azzal, hogy hazaszállíttatta és megtörette a termést. Klapka az őt ért veszteség miatt perre megy, hogy kiderítse, az olaszok vagy a magyar közvetítő cég akarta-e rászedni.

Mint az üzletember a Blikknek elmondta, tavaly is hasonlóképpen járt: olaszok 40 tonnát rendeltek a kialkudott három és fél euróért, azaz mintegy 1100 forintért, amikor kiért az áru, jelezték, egy euróval kevesebbet adnak, mert penészes.

Klapka akkor elfogadta a lealkudott árat, mert a diót visszaszállítani Magyarországra már veszteséges lett volna, idén azonban vállalta a plusz költségeket, hogy bebizonyosodjon, a termésnek valójában nincs semmi baja.

Klapka a magasabb bevétel miatt évek óta csak külföldre adja el biodióját, idén viszont a magyar piacra is eladott kilenc tonnát, mivel most először kapja meg érte azt a kilónkénti 2400 forintot, amit Németországban is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.