Kivégezték a tajvani metrós késelés elkövetőjét

Kivégzőosztag előtt fejezte be életét Tajvanon az az ámokfutó, aki két éve a metrón késsel megsebesített 26 embert, akik közül négy meghalt - közölte Tajpejben szerdán Csen Ming-tang, az igazságügyi tárca helyettese.

A késelést csúcsforgalomban egy zsúfolt szerelvényen követte el az akkor 21 éves férfi, aki Tajcsung város másodéves egyetemi hallgatója volt. Az áldozatok 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó utasok voltak. A gyilkos eszköz egy 10 centiméteres pengéjű kés volt, de találtak nála egy ennél háromszor hosszabb pengéjűt is. Amikor elfogták, azt mondta, hogy gyermekkora óta készült a tömeggyilkosságra.

Csenget már tavaly halálra ítélték, de az ítéletet csak szerda reggel hajtották végre. A kivégzés ellen az utóbbi hónapokban tiltakozott több jogvédő csoport, de a legfelsőbb bíróság alig három hete helybenhagyta az ítéletet.

A sajtóbeszámolókban megszólaltatott hozzátartozók - köztük az egyik áldozat apja - a helyi médiában úgy nyilatkoztak, hogy elégtételt éreznek, miután a bűnöst a legsúlyosabb büntetéssel sújtották.

Csent korábban úgy jellemezték, hogy antiszociális, narcisztikus alkat, éretlen és pesszimista életfelfogású. Úgy tudni, megszállottja volt a véres videojátékoknak, és horrortörténeteket írt. Szülei egyetértenek a halálos ítélettel, gyermekük tettét megbocsáthatatlannak tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.