Kiütötte a támadó medvét a pehelysúlyú bokszoló

Karcolásokkal úszott meg egy medvetámadást egy kutyát sétáltató férfi a kanadai Ontarióban.

A 61 éves Rick Nelson egy 145 kilós feketemedvével találta szembe magát vasárnap. A kanadai férfi éppen kutyájával sétált, amikor három méterre tőle egy medvebocs bukkant fel az egyik bokorból - írja a Guardian. A korábban vadászként is tevékenykedő Nelson tudta, hogy mivel kutyája ugatni kezdett, a bocs pedig keservesen sírt, nemsokára az anyamedve is megjelenik majd.

- Az anya teljes sebességgel rohant felém. Felállt a két lábára és támadni készült - mesélte a férfi, akinek semmi nem volt a közelében, amivel megvédhette volna magát, de fiatalon sok időt töltött a ringben pehelysúlyú bokszolóként.

Az anyamedve támadására Nelson egy jobbegyenessel válaszolt. Bár aóz állat több helyen megsebesítette a férfit, ő egy újabb ütést mért a támadója fejére. A bocs ekkor újra hallatott egy fájdalmas kiéltást, és elhagyta a helyszínt. Az anyja mintha mi sem történt volna, megfordult és követte.

Nelson azt mondta, soha nem félt még ennyire az életében, és csak a szerencsén múlott, hogy nem esett nagyobb baja. A férfi szerint a feketemedvék alapvetően nem veszélyesek, de ha kölyküket veszélyben érzik, akkor azonnal támadnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.