Kiújult Hugh Jackman bőrrákja

A 46 éves színészt először tavaly novemberben műtötték meg, miután az orrán lévő sötét foltról kiderült, hogy bazálsejtes karcióma, vagyis az egyik leggyakoribb bőrrák-típusa okozta. Jackman májusban újabb műtéten esett át, de a daganat most megint kiújult.

Az X-men-filmek sztárja 2013. novemberében, már a műtét után jelentette be, hogy orvosai bőrrákot diagnosztizáltak nála. A betegség mindössze egy apró, sötét folttal kezdődött, Jackman felesége unszolására fordult orvoshoz, és hamar kiderült, bőrrákról van szó.

A színészt megműtötték, ám idén májusban ismételt beavatkozásra volt szükség, a People magazin szerint pedig a rák harmadszorra is kiújult. A színész szóvivője hivatalos közleményben is megerősítette, Jackman nemrégiben újabb műtéten esett át.

A basalioma, vagy bazálsejtes karcióma az leggyakoribb rosszindulatú bőrdaganat. Többnyire az ötven feletti korosztályt érintő, lassan növekvő ráktípusról van szó, amely a napfénynek tartósan kitett bőrterületeken, arcon, a füleken, mellkason alakul ki. Az időben kezelt basalioma nagy eséllyel hoz teljes gyógyulást, mert áttétet ritkán képez, ám az esetek 5%-ában kiújulással kell számolni, ahogyan ez Jackman esetében is történt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.