Kitört egy vulkán Japánban, 250-en rekedtek a hegyen

Kitört egy tűzhányó Japán középső részén szombaton, a kitörés következtében legalább nyolc ember megsérült, és mintegy 250 ember rekedt a hegyen, akiken a hegyimentők igyekeznek segíteni.
Reuters

„Olyan volt, mint egy mennydörgés” - mondta az NHK japán rádió riporterének egy nő. „Hallottam a zajt, aztán minden elsötétült” - teszi hozzá.

A japán meteorológiai ügynökség közleménye szerint a Nagano és Gifu prefektúrák határán elterülő Ontake-hegy, amely a japán fővárostól, Tokiótól mintegy 200 kilométerre nyugatra fekszik, helyi idő szerint szombaton délelőtt tört ki. A hegyet és három kilométeres környékét füstfelhő borította be. A tévéfelvételeken egyelőre nyoma sincs lávának.

„Heten könnyebben, egy személy pedig súlyosan megsérült a kitörés következtében” - mondta a Reuters hírügynökség riporterének Haszegava Makoto, a naganói prefektúra tűzoltóságának munkatársa. Megjegyezte, hogy a kitörés még tart, és módosítani kellett a légi útvonalakat, hogy a repülőgépek elkerülhessék a vulkán felett gomolygó hamufelhőt.

A helyi hatóságok közleménye szerint több mint 250 ember rekedt a hegyen, a hegyimentők már úton vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.