Zászlógyalázás miatt emelhetnek vádat a Bloodhound Gang ellen

Jared Hasselhoff, a banda basszusgitárosa kijevi koncertjük közben levizelte az ukrán zászlót, másnap Odesszában a nadrágjába rejtette az orosz zászlót, majd megtörölgette vele fenekét.

Az amerikai banda múlt héten Odesszában lépett fel. A koncert közben a zenekar basszusgitárosa, Jared Hasselhoff "Ezt el ne mondjátok Putyinnak!" felkiáltással a nadrágjába rejtette az orosz zászlót, majd megtörölgette vele fenekét. Az incidenst követően kitiltották őket Oroszországból.

Vlagyimir Medinszkij orosz kulturális miniszter az esetről pénteken értesült, mivel a koncertről készült videófelvételt a rajongók feltöltötték a YouTube-ra. "Beszéltem a krasznodarszki régió hatóságaival, a Bloodhound Gang pakolhat. Ezek az idióták nem lépnek fel Kubanban" - írta a miniszter a Twitteren. 

Nem csak az orosz hatóságok kedélyeit korbácsolta fel az amerikai banda, a lakosok sem vették jó néven, hogy zászlójukkal viccelődött a basszusgitáros. Szombaton, a reptérre tartva dühös oroszok dobálták meg buszukat paradicsommal és tojással.

A reptéren sem könnyebülhettek meg a zenészek, dühös kozákokkal találták ugyanis szembe magukat, akik amerikai zászlóval estek nekik. A hírek szerint egyiküket el is kapták, ám nem tudták túl sokáig fojtogatni, mivel a rendőrség közbelépett - írja a Rolling Stone magazin.

Hasselhoffot a zászlógyalázás miatt kihallgatta az orosz rendőrség, ő pedig nyilvánosan bocsánatot is kért, mondván, hogy a zenekarnál az a szokás, hogy bármit, amit feldobnak a színpadra, ő bedug a nadrágjába. 

Jared Hasselhoffnak az ukrán hatóságokkal is meggyűlt a baja, miután napvilágot látott az a felvétel, melyen a basszeros levizeli az ukrán zászlót. Az eset még július 30-án, Kijevben történt, a koncertjükön, egy nappal az odesszai incidens előtt. A kijevi rendőrség közleményében azt írja, vizsgálatot indítottak, mivel a zászlót huliganizmusrra és állami jelképek elleni merényletre használták.

Az ukrán külügyminisztérium szóvivője mindkét zászlós mutatványt elfogadhatatlannak ítélte, és azt mondta, az állami szimbólumok efféle megszentségtelenítése semmivel sem igazolható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.