Kitiltották Korzikáról a muzulmánok egész testet elfedő fürdőruháját

A Korzika északkeleti részén fekvő Sisco városábab betiltották a burkini, az egész testet elfedő fürdőruha viselését a tengerpartokon.

A városi tanács azután határozott így, hogy a hétvégén tömegverekedés tört ki Sisco egyik strandján, egy turista ugyanis lefényképezte az egyik burkinit viselő észak-afrikai származású nőt, majd néhány korzikai fiatal is fotót készített az európaiak számára szokatlan fürdőruhát viselő nőkről.

Hogy pontosan mi történt, még mindig nem tudni. Sajtóértesülések szerint  baltával és szigonyokkal felfegyverkezett észak-afrikaiak támadtak a helyiekre, amire körülbelül 40 siscói férfi sietett a fiatalok segítségére - írja a BBC

A szombati tömegverekedés során több autót is felgyújtottak. Öt ember megsérült, köztük egy várandós nő is. Hétfőre mindannyian elhagyhatták a kórházat.

A július 14-ei, nizzai terrortámadás óta egyre nő a feszültség a helyi közösségek és az észak-afrikai származású muzulmánok között. Az elmúlt egy hónapban Cannes-ban és Villeneuve-Loubet-ban is betiltották az egész testet fedő fürdőruhát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.