Kitiltották a kabalakakast a labdarúgó-Eb-ről

Balthazar közel húsz éve a francia labdarúgás egyik kabalaállata, az idei Európa-bajnokságra azonban nem teheti be a lábát.

Az UEFA levelet küldött a madár tulajdonosának, amelyben azt írják, hogy a kakas biztonsági okokból nem hozható az Eb-nek helyet adó stadionokba. Clement Tomaszewski, az állat gazdája több mint 220 válogatott meccsen vett részt 1982 óta. Balthazar 1998-ban vett részt először futballmeccsen, amikor Franciaország megnyerte a világbajnokságot. Azóta bár a kakas többször változott, a név minden esetben megmaradt, s kabalaállat vált belőle. 

– A kakas része a francia futball-legendának, s most nem tudom őt vinni a meccsekre – jegyezte meg Tomaszewski, akit megdöbbentett az UEFA döntése. A BBC megjegyzi, hogy a gall kakas Franciaország egyik nemzeti jelképe, amely a válogatott mezének egyik változatán is megtalálható.

Az UEFA döntése miatt Tomaszewski azt mondta, ha a kakasa nem mehet meccset nézni, akkor ő sem fog. A férfi egyébként az összes válogatott mérkőzésre váltott jegyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.