Kiszivárgott Tarantino forgatókönyve, lefújta a filmet

Quentin Tarantino bejelentette: félreteszi a következő filmjének szánt The Hateful Eight című westernt, mert annak forgatókönyve kiszivárgott.

A forgatókönyvíró-rendező erről kedden a Deadline.com hollywoodi hírportálnak számolt be, nem is titkolva, hogy mennyire felháborította és lesújtotta az eset.

Quentin Tarantino legújabb könyve kiszivárgott
Director Quentin Tarantino attends the movie premiere of 'Django Unchained' in Paris January 7, 2013. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT)

Tarantino kijelentette, hogy ezek után inkább maga publikálja a forgatókönyvet, nyomban neki is lát, hogy kiadót keressen. 

"Befejeztem a forgatókönyvet, az első változatot, de a következő télnél hamarabb nem akartam leforgatni, vagyis csak egy év múlva" - mondta hozzátéve, hogy mindössze hat embernek adta át személyesen a szkriptet. 

A hatok között volt a Django elszabadul egyik producere, Reggie Hudlin is, aki megengedte, hogy a házában egy ügynök is belenézzen. Tarantino hangsúlyozta, hogy ezt is árulásnak tekinti, de ez nem lett volna akkora baj, mert az ügynök nem jutott a végére.

Három színész, Michael Madsen, Bruce Dern és Tim Roth is megkapta a forgatókönyvet. Tarantino biztosra vette, hogy nem Roth szivárogtatta ki. A rendező szerint a legvalószínűbb, hogy Madsen vagy Dern ügynöke lehetett a forrás, aki szétküldte a forgatókönyvet Hollywoodban. Bár a szereposztásban Christoph Waltz neve is szóba került, Tarantino azt mondta, hogy az Oscar-díjas színész nem kapta meg a szöveget.

A rendező közölte, hogy ha ennyire nem bízhat meg azokban, akinek kiadta a könyvet, akkor már nincs is kedve az egészhez. "Továbblépek a következő munkához. Van még tíz ilyen, ahonnan ez jött" - fűzte hozzá, de a Deadline.com kérdésére elismerte, lehet hogy még meggondolja magát.

A The Hateful Eight című készülő filmjéről Tarantino a múlt héten beszélt először a nyilvánosság előtt. Korábban csak azt említette meg, hogy a Django elszabadul után ismét egy western témájú produkción dolgozik. Az új filmet A hét mesterlövész című klasszikus western ihlette, ami Kuroszava Akira A hét szamuráj című ötvenes évekbeli alkotása nyomán született.

A The Guardian szerdai beszámolója emlékeztetett arra, hogy a Django elszabadul forgatókönyve is kiszivárgott 2011 májusában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.