Kiszabadították a Rábából a Lanciát

Éjfél előtt sikerült a Rába fogságából kiszabadítani azt a Lanciát, ami kedd délelőtt gurult bele a folyóba Győrnél. A sofőr feltehetően elfelejtette behúzni a kéziféket, ezért kötött ki a jármű a meder alján.

Elsüllyedt egy személygépkocsi a Rábában
Elsüllyedt egy személygépkocsi a Rábában
Krizsán Csaba / MTI

A győri Rába kettős hídra emelték ki éjfél előtt jó fél órával a tűzoltók azt a gépkocsit, amit fél napon át keresték a katasztrófavédelem békaemberei. A járművet végül ott találták meg, ahol eltűnt: a Spartacus csónakház előtt.

Hogy nem egyből a merülés helyén kezdték el keresni a szakemberek az autót, annak az az oka, hogy a folyó azon a szakaszon mély és erős sodrású, így logikus volt a feltételezés, hogy a Lancia már a Mosoni-Dunábaban van.

A gépjármű kiemelése aztán újabb nehéz feladat elé állította a tűzoltókat, az autó ugyanis árral szemben feküdt. A katasztrófavédelem szakemberei sötétedés után sem hagyták fel azzal, hogy még aznap kiemeljék a Lanciát.

Elsüllyedt egy személygépkocsi a Rábában
Elsüllyedt egy személygépkocsi a Rábában
Krizsán Csaba / MTI

A Győri Útkezelő Szervezet nem sokkal nyolc óra előtt közölte a Kisalfölddel, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem fél kilenc körül lezárja a Rába kettős hidat, a forgalmat pedig a Petőfi hídra terelik át.

Az autót végül csakugyan a hídra emelték ki daruval , a szélvédőt a művelethez be kellett törni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.