Repülőgép csapódott egy épületbe Kansasban

Négy ember meghalt, és öten megsérültek, amikor egy kisrepülőgép csapódott a wichitai Mid-Continent repülőtér egyik épületébe.

A Szövetségi Légügyi Hivatal közleménye szerint  feltehetőleg felszállás után meghibásodott annak a a Beechcraft King Air repülőgépnek a motorja, mely csütörtökön becsapódott a wichitai Mid-Continent repülőtér egyik épületébe - írja az NBC News.

A The Guardian úgy tudja, a balesetben négyen meghaltak, öten megsérültek, négy embert pedig nem találnak. Az épületben a becsapódás idején legalább százan tartózkodtak.

A wichitai tűzoltóparancsnok, Ronald D. Blackwell elmondta, a repülőgépen a pilótán kívül más nem utazott. Ő jelezte a motorhibát az irányítótoronynak, és épp a visszafordulási engedélyre várt, amikor a repülésoktatásra szakosodott FlightSafety International magáncég kétszintes épületébe csapódott.

Helyszíni beszámolók szerint hatalmas füst borítja a repülőteret és környékét. A Kansas állambeli város repülőterén a történtek ellenére nem állt le a légi forgalom.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.