Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamai résztvevőinek sorrendjét kedden a hagyományossá vált fesztivál zászlóünnepségét követően.

A negyedik vágtán, szeptember 17-én összesen 72 település lovasa mérkőzik meg a tizenkét előfutamban a Hősök terén kialakított pályán. A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban kedden azt sorsolták ki, hogy az egyes települések milyen pályabeosztás mellett vesznek részt. 

Az előfutamok első és második helyezettje jut tovább a vasárnapi középfutamokra, majd a középfutamok nyertesei vehetnek részt az esti döntőn, amelynek győztese tízmillió, második helyezettje kétmillió, harmadik helyezettje pedig egymillió forintot kap - mondta el Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató.

A fesztivál ideje alatt, szeptember 15-től idén is színes programokkal kedveskednek a gyerekeknek és a felnőtteknek. Lesz kocsitoló és díjugrató verseny, lovasbohóc-bemutató, akadályvágta és természetesen jótékonysági sztárfutam is.

Az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, kézműves és népművészeti bemutatók, valamint országkonyha várja a rendezvényre látogatókat.

A Nemzeti Vágtát minden évben egy magyar történelmi személyiség, hős emlékének szentelik. Idén a Rákóczi-szabadságharc két hősének, Bercsényi Miklósnak és fiának, Bercsényi Lászlónak állítanak emléket.

A gasztronómiai, turisztikai és történelmi fesztivál részletes programja megtalálható a Nemzeti Vágta honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.