Kislétai gyilkosság - stabil a 13 éves lány állapota

Továbbra is stabil az állapota annak a 13 éves lánynak, akit roma édesanyjával együtt ért fegyveres orvtámadás Kislétán, s lőtt sérülésekkel kezelik a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban. Délután döntenek édesanyja temetésének időpontjáról.

A gyógyintézet traumatológus főorvosának tájékoztatása szerint szerda délelőtt esett át el a lány egy kisebb altatásos műtéten, melynek során ellátták sebeit. A lőtt sérülések miatti szövődmények kialakulásától egyelőre nem kell tartani, "állapota rendezett, felgyógyulására továbbra is jók az esélyek" - közölte Felföldi Pál.

A traumatológus szerint pontosan még nem lehet megmondani, hogy mennyi idő kell a felépüléshez, most 4-6 hétre becsülik a kórházi ápolás időtartamát. A lány folyamatos rendőri védelem alatt áll, a kórházi tartózkodása alatt éjjel-nappal vigyáznak rá - mondta Fedor Rita hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára.

A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a romák elleni támadások ügyében.

Délután döntenek az édesanya temetésének időpontjáról

Meggyilkolt 45 éves édesanyja temetésének időpontjáról a rokonok, a település vezetői és a rendőrök - tájékoztatta az MTI-t Kisléta polgármestere szerdán.

Pénzes Sándor elmondta: konzultációt folytatnak a Debreceni Orvostudományi Egyetemmel a lelőtt asszony holttestének kiadásáról. Valószínűleg szerdán délután döntünk a rendőrséggel és a rokonokkal egyeztetve a temetés időpontjáról - közölte a polgármester. Tájékoztatása szerint Kislétán csend van; a virrasztás békésen zajlott, a környező teleülésekről több mint százan érkeztek részvétet nyilvánítani az elhunyt hozzátartozóinak.

Az asszony testvére szerda délelőtt vette fel az önkormányzat által biztosított 50 ezer forintos gyorssegélyt - tette hozzá a község vezetője. Pénzes Sándor azt is elmondta: nagyon sok helyi roma család annyira fél, hogy éjszakára elhagyta a lakását, és családjával együtt átment a rokonokhoz aludni. Olyan eset is akadt, hogy egy másik településre vitték át a gyermekeket.

A 45 éves roma nőt és 13 éves gyermekét kislétai lakásukon érte fegyveres támadás hétfőre virradóra. Az édesanya a rájuk leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, míg lányát súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.