Kislányokkal kéjelgett az erdélyi nemes

Kiskorúak megrontása miatt három év letöltendő börtönre ítélték Romániában Pál von Darányit, a Kendeffy grófok örökösét.

Darányi a román államtól visszakapott ősi kastélyban alakított ki kéjtanyát. Legfiatalabb áldozata tizenhárom éves volt, a legidősebb sem töltötte be a tizenhatot.

A Kendeffyk egyesek szerint még a román királyi családnál is gazdagabbak voltak, Trianon után is, a két világháború között. Az 1989-es rendszerváltás után a kommunista rezsim által államosított ingatlanvagyont visszaigényelte a grófi család egyetlen életben maradt sarja, Kendeffy Klára és Darányi Ferenc 1943-ban, Budapesten született fia. Az Aradon szerkesztett Nyugati jelen című lap szerint Darányi Pál 2003-ban kapta vissza a 18. században épült őraljaboldogfalvi (Santamaria Orlea) kastélyt, majd néhány évvel később a hozzá tartozó 14 ezer hektáros föld- és erdőbirtokot.

A rémségek kastélya
Google

A Népszabadság birtokába jutott, 2013. június 26-i keltezésű bírói határozat négy áldozatot említ név szerint, akik 2008 és 2010 között Darányi ágyában kötöttek ki. A bíróság ugyanakkor megjegyzi, hogy a grófi csemete már 1992 óta gyakran megfordult a környéken. Szobát bérelt az akkor még állami tulajdonban lévő kastélyszállóban és a közelben lévő Hátszeg városban, ahol sűrűn látták kiskorú lányok társaságában.

A városban és a környéken köztudott volt, hogy Darányi a fiatal lányokat „szereti”. Két cinkosát, a 44 éves Cristian Emil Munteant és a 27 éves Ovidiu Beldeant gyermekkereskedelem miatt ítélték öt év börtönre. A bíróság szerint kihasználták az áldozatok és a családjuk rendkívül rossz anyagi helyzetét. Muntean egyik áldozata élettársának unokatestvére volt, akit – alig 13 évesen – mindössze 10 lejért (700 forint) kapott meg Darányi. Ezzel szemben a „halak” markát alkalmanként 400-500 lej ütötte.

Eredetileg a bíróság elrendelte a német állampolgár Darányi kiutasítását is, de egy későbbi eljárás során – már a börtönből – elérte az ítélet módosítását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.